Seria NEUTRAL / SENSITIV – informacje ważne dla alergików:

  • czysto roślinne środki powierzchniowo czynne

  • bez składników petrochemicznych

  • bez substancji zapachowych, barwiących i środków kompleksujących

  • bez środków konserwujących

  • bez enzymów

  • bez GMO

  • całkowicie biodegradowalne

Płyn do mycia naczyń NEUTRAL / SENSITIV

plyn-do-naczyn-neutral

Dostępny w pojemnościach: 300 ml, 1 litr, 10 litrów

Bardzo ekonomiczny płyn do ręcznego zmywania naczyń, działający niezależnie od twardości wody.

Dozowanie: Rozcieńcz niewielką ilość (około 3 ml na 5 litrów wody) płynu w wodzie lub nanieś bezpośrednio na gąbkę.

Cukrowe środki powierzchniowo czynne  5–15%,siarczany alkoholi tłuszczowych z oleju kokosowego 1–5%, sól kuchenna <1%, cytrynian <1%,  woda wirowana do 100%.
Aqua, Alkylpolyglucoside C8 –16, Sodium C12 –14, Fatty Alcohol Sulfate, Sodium Chloride, Sodium Citrate
Cukier, skrobia i olej kokosowy służą jako surowce dla użytych cukrowych środków powierzchniowo czynnych. W połączeniu z siarczanami alkoholi tłuszczowych z oleju kokosowego wyprodukowanymi z oleju kokosowego i tlenku siarki tworzą kombinację substancji, które uzupełniają się nawzajem, zwiększają wydajność czyszczenia i posiadają doskonałe właściwości rozpuszczania tłuszczu, a także są nadzwyczajnie dobrze tolerowane przez skórę.
Ten powstający bez dodatku żadnych substancji zapachowych Płyn do zmywania naczyń jest produktem skoncentrowanym, dzięki czemu jest bardzo ekonomiczny w użyciu. Użyte w połączeniu środki powierzchniowo czynne, mianowicie siarczany alkoholi tłuszczowych z oleju kokosowego oraz surfaktanty cukrowe, są zarówno w 100% biodegradowalne jak i bardzo delikatne dla skóry.
EcoControl, Ecogarantie, Vegan Society

eco-control-wwweco-garantie-logo-wwwvegan-www

Gęstość: (20 °C) około 1.04 g / cm³

Wartość pH: (20 °C, 5 g/l H2O) około 7.0–8.0

W temperaturze poniżej 10 °C produkt zmienia konsystencję – zestala się i zmienia barwę na białawą; jest to jednak faza przejściowa i mija, gdy produkt znajdzie się w cieple i w razie potrzeby zostanie delikatnie wstrząśnięty.

Pomimo  ekstrahowania składników z surowców pochodzenia roślinnego, skrobi, cukru i tłuszczu podczas procesu produkcji cukrowych surfaktantów i siarczanów alkoholi tłuszczowych z oleju kokosowego, pozostają one całkowicie nienaruszone w swej naturalnej strukturze. Dlatego 100% tych surfaktantów może dość łatwo ulec szybkiemu rozłożeniu przez mikroorganizmy.

Cukrowe środki powierzchniowo czynne i siarczany alkoholi tłuszczowych z oleju kokosowego są sklasyfikowane jako łatwo ulegające biodegradacji zgodnie z wytycznymi OECD.

Butelki/kanistry: PE

Etykiety/nakrętki: PE/PP

Zewnętrzne kartony: 100% materiału z recyklingu